krav maga samboer small

Trene Krav Maga med samboeren sin

Som med mye annet, så kan det være litt tiltak å starte med noe nytt, når man ikke kjenner andre som driver med dette. 

I mitt tilfelle fikk jeg med meg samboeren min, som også synes det hørtes interessant ut å trene Krav Maga. Jeg må vel si at det er flere fordeler ved det å trene med samboeren du har kjent i mange år. I hvert fall for meg. Han er større og sterkere, men vi er omtrent like høye, og det er kanskje det viktigste. På den måten får jeg ganske mye ut av treningen, fordi jeg føler jeg må slite litt ekstra hver gang. (Jeg tror han får noe trening ut av det også...)

Fordi vi kjenner hverandre såpass godt, har vi også en tendens til å gyve ekstra løs på hverandre. Noen lurer kanskje på om dette er sunt for forholdet, for jeg merker at vi blir mer aggressive når vi sparrer sammen. Det er spesielt når man føler at man ikke får til teknikken, at frustrasjonen kommer snikende. Jeg antar at terskelen for at man kan bli irritert på hverandre er lavere når man er samboere og kjenner hverandre ganske godt. I vårt tilfelle så blir heldigvis aggressiviteten værende igjen på treningen. Selv om det kan være enklere å sparre sammen med noen man kjenner godt fra før, så vil jeg absolutt si at det er bra å bytte treningspartner innimellom. I mitt tilfelle merker jeg ofte fordelen med at jeg har trent endel med en som er fysisk sterkere enn meg, når jeg sparrer med andre jenter.

Siden folk er veldig forskjellige, lærer man teknikkene bedre med ulike personer. Jeg er heller ikke like aggressiv når jeg sparrer med andre, og det er egentlig behagelig, selv om jeg vet at jeg sikkert bør roe meg ned noen ganger. Jeg har en tendens til å gi alt, til jeg nesten stuper. Jeg vet ikke om det er en blanding av konkurranseinstinktet mitt, eller aggressiviteten som fortsatt henger igjen. Krav Maga er uansett stort sett gøy, i hvert fall når man føler at man begynner å mestre de ulike teknikkene!

Selv om inngangen til Krav Maga var å sparre med samboeren min, så vil jeg si at miljøet på OFC er såpass bra at du blir heldigvis fort kjent med andre sparringspartnere. Dette har også gjort det lettere for meg å teste ut Submission Wrestling og Muay Thai, som utfyller krav maga-treningen veldig godt.

Gøy er det også, spesielt med så gode instruktører.