b2ap3 thumbnail IMG 5204

Refleksjoner fra en middelaldrende Krav Maga-utøver

Hvordan opplever utøverne Krav Maga-trening? Her kommer en beskrivelse fra en av våre mange KM-utøvere:

- Jeg har blitt bedt om å dele noen tanker rundt hvordan jeg har opplevd å trene på Oslo Fight Center og Krav Maga Academy Oslo som en middelaldrende utøver.

Fra jeg begynte i januar 2014 føler jeg at jeg har hatt stort utbytte av treningen. Til tross for flere kortere og lengre avbrekk har jeg bl.a. gått ned 15 kilo. Jeg har opplevd treningen som veldig effektiv og kjent på at man kjapt kommer i bedre form. Instruktørene har framstått som veldig profesjonelle og treningsopplegget er gjennomsyret av en klar filosofi og blir ledet på kyndig vis.

Noe av det som har gitt meg størst utbytte er alle de forskjellige øvelsene jeg har blitt introdusert for og som gir en kjempefin variasjon i treningen, og som gjør at det aldri er kjedelig på Krav Maga-timene. Det er alltid masse utfordringer, og det gir en veldig god mestringsfølelse å stadig ta nye steg.

I tillegg er det fint å kjenne på den gode følelsen etter hver økt at man har tatt seg skikkelig ut, er ordentlig godsliten og har lært nye teknikker og øvelser. Jeg veit i alle fall at jeg aldri hadde klart å pushe meg så bra på trening alene.

Og så er det kult at det er så stort trykk på å gjøre treningen så realistisk som mulig gjennom utendørsøkter og stadig nye scenarier man jobber med.

Man får trent på alt fra styrke og kondisjon til smidighet, spenst og hurtighet og ikke minst kroppsbeherskelse og koordinasjon og balanse. Og for en fyr som pusher 40 er det gøy å kjenne at man kan ha bra framgang i treninga og stadig lære nye ting.

Bakgrunnen for at jeg tok en prøvetime og siden har fortsatt var at jeg nettopp hadde begynt på et Tae Kwondo-tilbud som ble lagt ned. Da jeg spurte Tae Kwondo-instruktøren om han kunne tipse meg om et annet treningsalternativ, anbefalte han Krav Maga fordi det bygger på naturlige reaksjoner og er noe man kan starte med i godt voksen alder. Og da var det naturlig å oppsøke Krav Maga Academy, noe jeg ikke har ikke angret på et sekund.

I tillegg til de faste treningene har det vært gøy å være med på seminarer som blir arrangert hvert semester.

Man får pusha seg selv på en måte jeg ikke har opplevd i noen annen treningsform, og jeg føler man tar steg og tilegner seg kunnskaper og kompetanse man ikke kunne fått noe annet sted.

Jeg syntes det er kjempepositivt at det er en fin fordeling mellom kjønnene og på ingen måte det macho-miljøet man lett forbinder med kampsportsteder.

I tillegg til at man får jobbet mye med det fysiske og tekniske, er den taktiske delen av treningen veldig interessant. Og ikke minst den mentale treningen som det også fokuseres mye på.

Avslutningsvis vil jeg framheve den sosiale siden. Festene som har blitt arrangert av klubben bidrar til det gode treningsmiljøet og gjør det enda triveligere å trene på OFC.